0

|
NoteAhang
The Iranian Virtual Music Society |
Thumbs Up/Down |
Received: 10/2 Given: 0/0 |
دوستان من جایی رو پیدا نکردم اینجا تایپیک زدم. از بین این همه هنرمند کسی بلده ساز دودوک بزنه و یا یه توضیحاتی راجبش بده؟؟؟؟؟ سازی با صدای بسیاز زیبا و حزن انگیز.
Thumbs Up/Down |
Received: 1/0 Given: 0/0 |
نَرمهنای (دودوک یا بالابان) یکی از [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید] اصیل [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید] است.
نرمهنای دارای [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید] مخصوص کوچکی است که [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید] (یقگ yegheg به [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]) خوانده میشود و معمولاً دارای ۹ تا ۱۴ سانتیمتر درازا است. نی کوچک یا قمیش بهوسیله بست چوبی انعطافپذیری احاطه شدهاست که در طول نی متحرک است و بر روی آن میلغزد. این بست برای کوک کردن نرمهنای است، زیرا همین بست باز و بسته کردن دهانه نی را کنترل میکند. این نی به وفور در اطراف رود [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید] میروید.
اولین و مهمترین چیز به هنگام نواختن نرمهنای طرز به دهان گذاشتن نی کوچک یا قمیش آن میباشد.
بنابر اسناد و مدارک در دسترس، نوعی ساز بادی از خانوادة نی و سرنا دستکم از سدههای نخستین دورة اسلامی در ایران شناخته شده بوده، و در میان مردم بخشهایی از این سرزمین به کار میرفته است.
بالابان به معنای نوعی ساز بادی نیین به صورتهای بَلَبَن، بالَبَن و بالابَن در فرهنگهای لغات ترکی - روسی آمده است. در «لغت آذربایجانی - روسی»، بالابان به معنای ساز بادی نه چندان بزرگ و شبیه زُرنا (= سرنا) ، در دائرةالمعارف موسیقی ترکی» بَلَبَن یا نایِ بَلَبَن با اشاره بهمطلب جامعالالحان، نوشته عبدالقادر مراغی و «سازهای ترکی» نوشتة فارمر، سازی بادی شبیه زُرنا، و در «فرهنگ موسیقی ترکی» بَلَبَن ساز بادی شبیه ساز نیین مِی متداول در ارزروم، تعریف شده است. در فرهنگها و دائرةالمعارفهای روسی واژة بالابان به معنای سازی بادی زبانهدار معمول میان اقوام قفقاز شمالی و ایرانیان آمده است. بالابان به عنوان سازی بادی و بومی در حوزههای جغرافیایی - فرهنگی آذربایجان شرقی، به ویژه تبریز، و کردستان ایران و برخی جاهای دیگر به کار میرود و گروهی از نوازندگان این مناطق بالابان نوازند. در زبان کردی این ساز را «بالهوان»، و در شوشتری نی را «بَلَبون» (= بلبان) میگویند .
...
نوازندگان
- [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]، [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
- [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]، [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
ویرایش توسط korosh65 : Monday 11 July 2011 در ساعت 12:08 PM
Thumbs Up/Down |
Received: 1/0 Given: 0/0 |
به شخصه صدای این ساز رو خیلی دوس دارم
صدای این ساز رو در تیتراژ برنامه سمت خدا که متعلق به کنسرت یانی در تاج محله شنیدید
همچنین آهنگ san galmaz oldun که بارها از tv پخش شده
ویدیو از دودوک نوازی
[ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
ویرایش توسط korosh65 : Monday 11 July 2011 در ساعت 12:25 PM
Thumbs Up/Down |
البته دوست عزیز اونی که من میگم بیشتر در ارمنستان و اذربایجان مینوازن و صداش با صدای این بالابانایی که در تبریز و زنجان و ارومیه اردبیل میزنن به نظر من خیلی بهتر و حزن انگیزتره . من که اصلا دودوک یا بالابان ایران رو قابل مقایسه با دودوک به خصوص ارمنستان نمیدونم. صدای دودوک ارمنستان خیلی زیباتره و یه جیز دیگه هستش. در ضمن مرسی از ویدیوتون . بنده همین ساز رو میگفتم. خودتونم اگه ویدیو رو نگاه کنین اصلا نوع ساز این هنرمند و جنس صداش با نوع و جنس صدای بالابان ما فرق داره تقریبا. صدای بالابان کشور ما حالت جیغ مانند داره موقع اجرا ولی ماله این هنرمند که از تیپش مشخصه یا ماله ارمنستانه یا اذربایجان خیلی دلنشینتره و ارامش خاصی به ادم میده.نوشته اصلی توسط korosh65 [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
ویرایش توسط saram : Monday 11 July 2011 در ساعت 12:50 PM
Thumbs Up/Down |
Received: 1,589/59 Given: 1,143/21 |
بله کاملاً درسته... به نظر من هم دودوک ارمنی چیز دیگریست. البته بسیار هم گرون قیمته. وارد کردنش از خارج هم هزینه ی زیادی داره. البته در شرایطی که هنوز فلوت چینی در ایران پیدا نمی شه دیگه دودوک ارمنی که جای خود داره!!! دودوک پلاستیکی تا مدتی پیش در ایران بود نمی دونم همچنان هست یا نه ولی قیمتش خیلی ارزون تر از چوبیه...
Thumbs Up/Down |
Received: 338/2 Given: 150/0 |
سلام بر شمانوشته اصلی توسط saram [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
من تازه این تاپیک رو دیدم.
نوازندگان دودوک خوبی در ایران داریم. سازنده دودوک خوب هم داریم.
استاد سید قاسم علوی بیرجندی سازنده نی و دودوک هست.
دودوکی که ایشون می سازند مورد تأیید اساتید ارمنی هست.
خودشون هم به ارمنستان سفر داشته اند.
این آدرس وبلاگشون: [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
این هم شماره تماس: 09393383654
برای مشاوره و خرید دودوک و دریافت اطلاعات بیشتر می تونید مستقیما با خودشون صحبت کنید.
موفق باشید![]()
من از فردای خود ترسی ندارم
که بر سینه نشانی از تو دارم
ولیکن گر تو خواهی من بسوزم
میان شعله هم پا می گذارم
Thumbs Up/Down |
Received: 92/4 Given: 195/18 |
مثل همیشه کامل و کافی...
ممنون مجتبی
Thumbs Up/Down |
Received: 0/0 Given: 0/0 |
سلام
اين بالابانه نه؟
ميدونيد مال كيه آهنگ؟
Thumbs Up/Down |
درودبه شخصه صدای این ساز رو خیلی دوس دارم
صدای این ساز رو در تیتراژ برنامه سمت خدا که متعلق به کنسرت یانی در تاج محله شنیدید
همچنین آهنگ san galmaz oldun که بارها از tv پخش شده
ویدیو از دودوک نوازی
ممنون از ویدیوتون
به نظر من صدای بالابان به قمیشش بستگی داره
من یه بالابان دارم با قمیش بسیار خوب . ایرانی هم هست
دقیقا یه همچین صدایی رو ازش میگیرم
Thumbs Up/Down |
کلا در سازهای بادی چوبی دهنی ساز خیلی مهم هست.نوشته اصلی توسط ahmad24 [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
میان شعله هم پا می گذارم
Thumbs Up/Down |
Thumbs Up/Down |
درود... دوست عزیز قیمت این دودوک ارمنی هارو از ایشون پرسیدین؟؟چند هستند؟؟البته اصلش که از اونجا اوردند نه اینکه خودشون ساختند.. سپاسنوشته اصلی توسط M_T [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
درد من تنهایی نیست بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت
بی عرضگی را صبر و
با تبسمی بر لب این حماقت را
حکمت خدا می نامند.!!
Thumbs Up/Down |
سلامنوشته اصلی توسط saram [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
بالای 100 تومن هست. 120 یا 150 .
میان شعله هم پا می گذارم
Thumbs Up/Down |
salam
koja tashrif darin?
Thumbs Up/Down |
Received: 92/4 Given: 195/18 |
سلام.
کی کجا تشریف داره؟؟
Thumbs Up/Down |
سلام آقا محسن
ستاره سهیل شدی، کجایی دادا؟
اتفاقا منم همین سوال رو می خواستم بپرسم از کاربر محترم قبلی.
میان شعله هم پا می گذارم
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
علاقه مندي ها (Bookmarks)