0

|
NoteAhang
The Iranian Virtual Music Society |
Thumbs Up/Down |
Received: 11/0 Given: 0/0 |
سئوال شما چیزی نیست که اینجا بشه بطور کامل به اون جواب داد چون خیلی کلی هست. بنظرم بهترین راه برای پیداکردن پاسخ، مطالعه منابع موجود و همچنین گوش کردن موزیک جز و بلوز هست. این منابع شاید بتونه کمکتون کنه:
[ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
[ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
... And God Made the Blues ...
Thumbs Up/Down |
Received: 0/0 Given: 0/0 |
ممنون از اینکه سعی کردین داهنمایی کنیین. ولی من چیز زیادی متوجه نشدم. فکر میکنم اگر 2-3 نمونه کار جاز و بلوز ایرانی معرفی کنید بهتر متوجه خواهم شد.
Thumbs Up/Down |
Received: 11/0 Given: 0/0 |
متاسفانه نمونه ایرانی درست حسابی سراغ ندارم ولی توی همون صفحات ویکیپدیا که لینکشو گذاشتم چند نمونه کار از هرکدوم هست. امیدوارم مفید باشه.نوشته اصلی توسط noteahang12 [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
... And God Made the Blues ...
Thumbs Up/Down |
Received: 1/0 Given: 0/0 |
این تایپیک جالبه
آفرین
Thumbs Up/Down |
Received: 7/1 Given: 0/0 |
سلام دوستان
سریع میرم سر اصل مطلب .
فرض کنیم که من میخوام در همون لامینور پنتاتونیک معروف ایمپرواز کنیم خوب آکوردهای من چی هستن؟ خودم فکر میکنم باید فاصله اول و جهارم و پنجم ریشه باشن یعنی باید بگیم آکورد A7 , D7 , E7
درسته یا غلطه
سوال مهم بعدی اینه که من عموما برا خودم ایمپرواز میکنم مثلا در لامینور یا هر تونیک دیگه ای ولی بعد از مدتی میبینم همش دارم در لامینور میچرخم راهی هست که بشه در ایمپرواز کمی تنوع داد؟ مثلا شما برای یه آهنگ سه دقیقه ای تما سه دقیقه رو در لامینور میمونید یا یه حرکتی میکند که تکرار از بین بره چمیدونم میشه به یه گام دیگه رفت مدولاسیون رو نمیگم ها! میخوام ببینم استادای بزرگ چه روشهایی دارن که ایمپروازشون خسته کننده نباشه؟
کسی میتونه جواب بده
ویرایش توسط Spiritual : Tuesday 9 April 2013 در ساعت 12:08 PM
Thumbs Up/Down |
Received: 161/5 Given: 70/5 |
سلام دوست عزیز ..نوشته اصلی توسط Spiritual [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
یکی از راه هاش اینه که پایه های آکورد رو عوض کنید .. اینجوری صدای جدیدی به گوش میرسه ..
3 آکورد برای یک آهنگ سه دقیقه ای خیلی زیاد هم هست..
ویرایش توسط Sampler : Tuesday 9 April 2013 در ساعت 12:25 PM
Thumbs Up/Down |
Received: 1,435/20 Given: 1,833/25 |
درودنوشته اصلی توسط Spiritual [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
در لامینور پنتاتونیک آکورد های اصلی ما میشن Am, Dm, Em... بقیه آکورد ها (که از سایر نت های گام لامینور بدست میاد) رو آکورد های فرعی اون گام میگن و علاوه بر آکورد های اصلی گام، از آکورد های فرعی هم باید طبق اصول خاص خودش استفاده بشه.
و اما درمورد سوال بعدی ... تا وقتی که شما در یک گام یا بهتره بگم مُد خاص دارید بداهه نوازی میکنید، ناچار هستید در همون گام باقی بمونید. چون گفتید قصد مدولاسیون و تغییر گام ندارید و باید در همون گام باقی بمونید.
بهترین راه تنوع بخشیدن به بداهه نوازی در یک گام ثابت، استفاده صحیح از lick ها و کلیشه های نوازندگی در سبک مورد نظر هست که با کار کردن با متد های مختلف میتونید تقویتش کنید.
ویرایش توسط Honey_Shababi : Thursday 11 April 2013 در ساعت 08:22 PM
تمرين تمرين تمرين
موفقيت
Thumbs Up/Down |
Received: 43/2 Given: 9/1 |
به فرمایش دوستان اضافه کنم که گام سل بین بلورنوازان بسیار محبوب است. بهتر است مقدار زیادی بکینگ ترک دانلود کنید و روی آنها بداهه نوازی کنید. بکینگ ترک های مختلف شما را به جایی که میخواهید هدایت میکنند.
Thumbs Up/Down |
Received: 7/1 Given: 0/0 |
منظورتون رو متوجه نشدمنوشته اصلی توسط Sampler [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
وقتی من دارم در لامینور کار میکنم پس باید از آکوردهای لا و ر و می استفاده کنم اگه بیشتر راهنمایی کنید یا جایی رو بفرمائید که برم مطالعه کنم ممنون میشم. در ضمن وقتی من دارم سولومیزنم باید آکورد هم بگیرم اینم متوجه نشدم.
- - - Updated - - -
ممنون از توجهتوننوشته اصلی توسط Honey_Shababi [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
اگه من بخوام مدولاسیون انجام بدم میتونید راهنمایی کنید باید برم کجا و چی رو مطالعه کنم و اگه خودتون میدونید کمی بیشتر راهنمایی کنید .
Thumbs Up/Down |
Received: 1,435/20 Given: 1,833/25 |
نوشته اصلی توسط Spiritual [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
از بین منابع فارسی کتاب "هارمونی تحلیلی" پرویز منصوری میتونه برای شما مفید باشه.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
برای مدولاسیون و تغییر گام، شما باید آکوردی رو پیدا کنید که بتونید با استفاده از اون آکورد، گام رو تغییر بدید.
روشهای مختلفی برای انجام مدولاسیون در موسیقی وجود داره که اغلب، ابتدا سعی در سست کردن پایههای تنالیته مبدا و در عین حال تقویت پایه های تنالیته مقصد را دارند. به توضیح چند مورد از این روش ها میپردازم (البته با ذکر منبع):
Pivot chord modulation: در این روش، از آکوردی برای انتقال استفاده میشود که در هر دو تنالیته مبداً و مقصد مشترک میباشد. بهعنوان یک مثال ساده، اگر از دو ماژور بخواهیم به فاماژور برویم، میتوانیم از آکورد فاماژور بهعنوان آکورد Pivot یا محوری استفاده کنیم.
Relative key: حالتهایی است که در آن تنالیته موسیقی روی مثلاً دو ماژور تثبیت شده است و شما میخواهید به مینور نسبی آن یعنی لامینور بروید که از سادهترین روشهای مدولاسیون میباشد.
Parallel Key: در این حالت، تنالیته با حفظه پایه از حالت بزرگ به کوچک میرود یا برعکس. مثلاً از دو مینور به دو ماژور.
Shift: در این روش، بزرگی یا کوچکی تنالیته عوض نمیشود. بلکه فقط یک شیفت فاصلهای پیدا میکند. مثلاً از دو ماژور به ر ماژور. اغلب در بالادها بهعلت داشتن ساختارهایی ساده از این روش برای ایجاد تنوع استفاده میشود.
Choromatic: در این روش، موسیقی با یک حرکت کروماتیک نیم پردهای، به تنالیته جدید منتقل میشود. این نوع از مدولاسیون، حالت خاصی از Shift است که برای آن معمولاً تمهیدات خاصی در نظر میگیرند.
(منبع : [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید] )
ویرایش توسط Honey_Shababi : Wednesday 10 April 2013 در ساعت 12:58 PM
تمرين تمرين تمرين
موفقيت
Thumbs Up/Down |
Received: 161/5 Given: 70/5 |
سلام ..نوشته اصلی توسط Spiritual [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
منظورم اینه که با جا به جا کردن نت های یک آکورد میتونید شکل و صدای جدیدی از همون آکورد داشته باشید .. یعنی بدون اینکه آکورد عوض بشه صدای متفاوتی بشنوید ..
اینجا توضیح مختصری از تغییر وضعیت یک آکورد کپی کردم :
منبع : [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]گاه آکوردها می توانند بی آنکه معکوس شوند ؛ به چند شیوه نگاشته شوند و به بیانی تنها با جابجایی عناصر سازنده اش آکورد فریبنده ای بیافریند که (آکورد تغییر وضعیت یافته است) . این روش حتی در علوم اجتماعی و مدلهای مدیریت یک پدیده استفاده می شود (این اشارت تنها برای دانستن فلسفه وجودی این شیوه فریبکارانه و گاه زیبا در آکوردهاست)!تنها پیامد این ماجرا تبدیل آکوردهایی با فواصل ساده به آکوردهایی با وضعیت ترکیبی (یا دقیق تر؛ با فواصل ترکیبی) است .فواصل ترکیبی در شیفراژ اما هیچ تفاوتی با نوع ساده آن ندارد و شاید این هم دلیل دیگری بر فریبندگی خوش آهنگ این آکوردها باشد.نمونه:*دو - می - سل (آکورد ساده) _______ به _______ دو - سل - می اکتاو (ترکیبی و تغییر وضعیت یافته)*: مثال : برگرفته از هارمونی تحلیلی؛ پرویز منصوری
ویرایش توسط Sampler : Thursday 11 April 2013 در ساعت 12:29 AM
Thumbs Up/Down |
Received: 955/32 Given: 2,257/5 |
آرشیو سوالات Jazz و Blues
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
علاقه مندي ها (Bookmarks)