0

|
NoteAhang
The Iranian Virtual Music Society |
Thumbs Up/Down |
Received: 5/0 Given: 1/0 |
برای کوک کردن تنبور با تیونر... سیم ها (به صورت آزاد...) هر کدوم چه نتی هستند؟...
Thumbs Up/Down |
Received: 12/0 Given: 1/0 |
آقا من این پاسخ رو از روی اطلاعات خودم دارم میگم و ادعایی هم ندارمنوشته اصلی توسط Silence [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
ولی دست باز دوسیم سفید رو معمولا لا میگیرند و سیم زرد یا بم رو پرده پنجم همون زرد که حدودا دو میشه میگیرن
البته بقولی ساز ووقتی کوک شده که دل رو بلرزونه
هیچ اگر سایه پذیرد
ما همان سایه هیچیم....
Thumbs Up/Down |
Received: 3/0 Given: 0/0 |
سیم های سفید رو دو میگیرن عزیزم
Thumbs Up/Down |
تا اونجایی که می دونم دو نوع کوک داریم برای تنبور...
یکی کوک 5 (پرده پنجم)...
یکی هم کوک 7 (پرده هفتم)...
این نت هایی که گفتید برای کدوم کوک هست؟...
Thumbs Up/Down |
Received: 154/1 Given: 101/1 |
مهم اینه که دو سیم اول و سیم سوم به فاصله ی پنجم باشن. فاصله ی چهارم هم میشه. اما همون پنجم معمول تر هستش.
مثلا اگه دو تا سیم اول رو با دیاپازون دو کوک کنید(c) سیم سوم رو باید سل (G) کوک کنید. . یا فاصله ی چهارمش یعنی فا (F) کوک کنید.
از آزادی "یواشکی" زنان
حمایت کنیم
Thumbs Up/Down |
سلام درسته ولی تا به حال تنبور رو با این نتهای یکه گفتید کوک کردید؟ دو تا سیم اول رو با دیاپازون دو کوک کنید(c)! نوشته اصلی توسط alireza_jafarian [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
دست باز تنبور رو میگن دو ولی دوتا سیم پایین رو ندیدم کسی دو کوک کنه!
- - - Updated - - -
منبع ویکی پدیا
کوک تنبور
امروزه مبنای صداهای موسیقی در سازها نت دوی دیاپازن است که سازهای شاخص موسیقی ایرانی نیز از آن تبعیت نمودهاند. مثلاً اکثر نوازندگان تار، دست باز یا مطابق دو سیم اول که سیمهای اصلی تارند را برابر با نت یاد شده میگیرند. همین امر باعث شدهاست که صدای سازهای ایرانی بدلیل مبالغه در زیر شدن از اعتدال خارج گشته و صداها اکثراً یز و خشک و بدون طنین شده و از حالت اصلی خود خارج گشتهاست.
در گذشته مبنای صداهای موسیقی نت لا بودهاست چه در موسیقی ایرانی و چه در موسقی جهانی. این امر تاکنون در تنبور مراعات گردیده یعنی دست باز یا مطابق دو سیم اول که سیمهای اصلی تنبوراند، معمولاً برابر است با نت لا. یعنی یک و نیم پرده بمتر از مبنای امروزی کوک میشوند.
دو سیم اول تنبور که دو نامیده میشوند نسبت به دیاپازون لا کوک میشوند و سیم سوم (سل) که به سیم واخوان نیز مشهور است با فاصله چهارم یا پنجم درست پایین تر از سیم دو کوک میشود که در اصل این دو کوک به کوک پنج و هفت یا فا و سل مشهورند.
هیچ اگر سایه پذیرد
ما همان سایه هیچیم....
Thumbs Up/Down |
Received: 154/1 Given: 101/1 |
بله حرف شما درسته کاملا. سازهای ایرانی رو معمولا کمی بم تر از دوی دیاپازون کوک میکنن. هم به خاطر خوش صدایی هم به خاطر سالم موندن ساز. من گفتم دو چون اینطوری با دیاپازون راحت تر بود برای این دوستمون که کوک کنن. و اتفاق خاصی هم نمیفته اگه دو کوک کنند هرچند که نت های کمی بم تر ترجیح داده میشن.سلام درسته ولی تا به حال تنبور رو با این نتهای یکه گفتید کوک کردید؟„” دو تا سیم اول رو با دیاپازون دو کوک کنید(c)! „”
از آزادی "یواشکی" زنان
حمایت کنیم
Thumbs Up/Down |
من می خوام با تیونر (کامپیوتر...) کوک کنم...
با نت دو کوک کردم بیش از حد سیم ها سفت شدن به نظرم...
نتی که با تیونر بخوام کوک کنم چه نتی هست؟...
Thumbs Up/Down |
دوست عزیزمنوشته اصلی توسط Silence [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
تنبور نواز گلم
مطلبی که از ویکی پدیا گذاشتم رو که خوندی؟
هم اسمش نوشته هم اسم نت رو آورده
ولی بنده به تجربه دوسیم پایین رو A
که نت لا هست و سیم بم رو D که نت ر هست کوک میکنم
صدای دست باز تنبور مشخصه اگه کوک باشه همون صدا رو میده
هیچ اگر سایه پذیرد
ما همان سایه هیچیم....
Thumbs Up/Down |
Received: 72/9 Given: 3/3 |
البته سیم بم رو می هم کوک میکنن... که همون سل بشه...نوشته اصلی توسط m. atfi [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
دو چيز انتها ندارد....يكي پهناي كهكشانها...دومي حماقت انسانها...البته در مورد اولي چندان مطمئن نيستم ( آلبرت انيشتن )
Thumbs Up/Down |
Received: 0/0 Given: 0/0 |
چرا همه میگن و در کتاب ها مینویسن برای کوک تنبور باید دو سیم پایین را دو و سیم بالا را سل کوک کرد . بعد همه این سوال براشون پیش میاد که اگه با تیونر بخواهیم کوک کنیم ؟ برای مثال اگر بخاهیم سیم زرد را در نت سل در فرکانس 98 هرتز کوک کونیم سیم خیلی شل خواهد بود و اگر در نت سل در فرکانس 196 یعنی یک اکتاو بالاتر کوک کنیم سیم خیلی صفت میشود و حتی امکان دارد پاره شود . و متوجه نمیشم تفاوت بین کوک کردن با تیونر و یا کوک کردن به صورت گوشی در چیست ؟ یعنی نت دو در گوش یک تنبور نواز سل شنیده میشود ؟ کوک تنبور در کوک ترز میتواند سل سل دو باشد یعنی دو سیم پایین سل و سیم بالا دو .نوشته اصلی توسط Silence [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
Thumbs Up/Down |
باسلام ممنون مي شيم دوستان راهنمايي كامل تر كنند كه با تيونر گوشي چطور سيمها را كوك كنيم باتشكر
Thumbs Up/Down |
اگر بخواهید با تیونر تنبور را کوک کنید باید به روش زیر عمل کنید:
- دو سیم اول (دو سیم سفید) همیشه باید روی دو (C) باشند، و از آنجاییکه سازهای ایرانی را همیشه در تیونر از یک تا یکونیمپرده بمتر کوک میکنند، پس دو سیم اول را همیشه باید با تیونر روی لا (A) کوک کرد.
- اگر بخواهیم تنبورمان کوک هفت (کوک شیخامیری) باشد، یعنی سیم سوم (سیم زرد) روی سُل (G) باشد، پس در تیونر سیم سوم را روی می (E) تنظیم میکنیم.
- اگر بخواهیم تنبورمان کوک پنج (کوک تهرز) باشد، یعنی سیم سوم (سیم زرد) روی فا (F) باشد، پس در تیونر سیم سوم را روی رِ (D) تنظیم میکنیم.
از تیونرهای رایگان مختلفی هم میتوان استفاده کرد. مثل gStrings و La Koron Tuner. که بنا بر تجریهٔ من، لا کورون تیونر دقیقتر است. از تیونرهای گیتار هم استفاده کردهام ولی نتیجهٔ جالبی بدست نیاوردهام.
موفق باشید.
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
علاقه مندي ها (Bookmarks)