0

|
NoteAhang
The Iranian Virtual Music Society |
Thumbs Up/Down |
Received: 0/0 Given: 1/0 |
با سلام خدمت دوستان
بنده به تازگی یه ساز سهتار گرفتم و یک مشکلی باهاش داشتم، و اون اینه که وقتی سه تار رو کوک کردم (دو سل دو) ، سیم اول به زیباترین شکل نتها رو اجرا میکنه و صدای خیلی خوبی هم داره، یعنی صداش مبهم یا کم نیست؛ ولی متاسفانه صدای سیم سل هم ابهام داره و هم به قوتِ سیم اولی نیست. کلاً با سه تا سیم آخری چنین مشکلی دارم که صدای خوب و راضی کنندهای ندارند حتّی وقتی به درستی و به قدرت مضراب زده میشه. هنگام انگشت گذاری روی سیم سل (پردۀ دوم) که میخوام نت لا رو ازش بگیرم، هر کاری کردم سیم یا گزِ شدید میزنه و یا در کل یه گزِ خیلی خفیفی توی صداش داره؛ به نظر من همۀ نتهای سیم سل یه گزِ خفیفی توشون دارند.
توی اینترنت گشتم و دیدم یه مطلب خیلی خوب بود که چهار مورد برای گز زدن سیم رو گفته بود: چک کردنِ آسیبدیدگیِ پرده، چک کردن اینکه آیا سیمها در شیارهای شیطانک قرار دارند یا نه، چک کردن گرههای گوشی که به درستی انجام شدهاند یا نه، و در نهایت چک کردن اینکه آیا سیمها در شیارهای خرک قرار دارند یا نه.
همین مورد آخری من رو به شک انداخت. خرک رو که برسی کردم دیدم سیمها (بخصوص سیم سل) هنگام مضراب زدن کمی جابهجا میشن، ولی سیم اول که بیشتر از بقیۀ سیمها کشیدهشده (بخاطر کوک دو سل دو) و محکمتر هست هنگام مضراب زدن جابهجا نمیشه و زیرش هم یه شیارِ سطحییی هم وجود داره. در کل، به نظر من مشکلم همین باشه که هنگام مضراب زدن، سه سیم آخر روی خرک جابهجا میشن و صدایی که باید رو تولید نمیکنند.
سوال من این بود که آیا به طور اصولی، خرکِ سهتار، برای سیمها شیار هم داره؟ و اینکه آیا من میتونم با تیغۀ چاقو برای سیمها رو خرک شیار ایجاد کنم تا جابهجا نشن؟ و آیا این کار مشکلی ایجاد نمیکنه؟
تشکر.
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
علاقه مندي ها (Bookmarks)