0
![Not allowed!](images/buttons/down_dis.png)
![Not allowed!](images/buttons/up_dis.png)
|
NoteAhang
The Iranian Virtual Music Society |
Thumbs Up/Down |
Received: 0/0 Given: 0/0 |
دوست خوب منظور از خاكستر خاكستريه مثل خاكستر سيگار كه رنگ نميده. اگر كاغذ يا حتي ذغال رو بخواي استفاده كني دست و لباس و سازو خلاصه هرجا سياه ميشه و اصلا پيشنهاد نشده خاكستر سيگار از اين نظر بهترينه. به اينصورت كه مثلا براي موم گرفتن ِ يك مضراب بايد يه پاكت سيگارو خاكسترش كرد و وسط اين موم ِ داغ ريخت. من شنيدم كرك فرش هم بهش اضافه شه(خيلي كم) بد نيست. اما اينو امتحان نكردم.
هزار نقش برآرد زمانه و نبود / یکی چنانکه در آیینه ی تصور ماست
Thumbs Up/Down |
Received: 0/0 Given: 0/0 |
نوشته اصلی توسط mehdi m [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
مهدی خان درود بر شما ... گويا ديگه بايد برم سراغ پاکت سيگار..نوشته اصلی توسط paolo [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
paolo واقعا سپاس گزارم... خاکستر سيگار هميشه برام سوال بود چرا بهتر هست... کرک فرش هم فکر کنم با اين جارو دستی ها ميشه گرفت..
يک دنيا تشکر از همه دوستان![]()
Thumbs Up/Down |
Received: 1/1 Given: 0/0 |
برادر، بهنظرم جدی نبودن موضوع خاکستر سیگار معلومه. «خاکستر»، با «خاکه» فرق میکنه. خاکه زغال خوب سیاهه و سیاه میکنه، اما خاکستر، همون رنگ خاکستریای رو داره که میدونی.نوشته اصلی توسط Eshgheh3tar [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
حتی اگه نمیخوای سراغ زغال بری، خود خاکستر کاغذ هم کار میکنه. اساساً، هر پودری که «لطافت»ش درحد خاکستر باشه کافیه: حتی پودر آجر (یعنی آجر پخته رو با سمبادهٔ نرم بساب و اون «گرد» نرم رو با موم «بپز») هم کار میکنه.
سرجمع، موم «طبیعی» [نه موم مصنوعی. موم مصنوعی، لایهلایه ور میآد] رو آب کن [میشه یه مایع بیرنگ]، و من لیوان رویی رو توصیه میکنم ـــ فقط بپا نسوزه، یعنی حرارت رو زیاد نکن و بهمحض اینکه آخرین تیکهش هم از جامد بودن دراومد دیگه ورش دار. این گَرد [خاکستر یا آجر یا هرچی] رو بریز توش و هم بزن تا خمیر درست شه، بعد یهکم که از داغی افتاد بگیر دور مغز مضرابت و شکلش بده. وقتی «خنک» [نه سرد؛ اون وقتی که دیگه آخرای شکل گرفتنشه] شد، شُل بگیر دستت و شلشل مضراب بزن که شکل پنجهت رو بگیره، و وقتی سرد شد، اگه هنوز به انگشتت میچسبه و اذیتت میکنه، یا از همون گَرد روش بپاش یا رو فرش بندازش و اینور اونورش کن که یهکم کرک بگیره.
Thumbs Up/Down |
Received: 3/0 Given: 0/0 |
نوشته اصلی توسط ramin_herfeiy [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
سلام
مرسي موضوع جالبي بود .
رامين جان فكر مي كنم يكمي موم بيشتر از اوني كه شما ميگي تاثير داره . در سبك هاي استاد شهناز و استاد شريف و حتي علي اكبرخان شهنازي ميبينيم كه موم ها بزرگترند چون مضراب رو تو دستشون همش مي چرخونن . البته كار بسيار سختيه ولي با تمرين ميشه انجامش داد . البته با موم كم هم ميشه ولي خيلي سختر ميشه . پس موم بي تاثير نيست...
يه گله اي هم از بچه هاي تار نواز روم دارم خيلي بخشيدا خودم رو ميگم كه كسي ناراحت نشه ما يكمي (كم ذوقنيم) چون خيلي كم تاپيك ميذاريم و اگه كسي هم تاپيك جالبي بذاره نه بازديد مي كنيم و نه تشكر و ... . كلا عرض كردم.
يا حق.
ویرایش توسط yade_ostad shahnaz : Tuesday 8 February 2011 در ساعت 01:33 PM دلیل: يه غلط داشتم
Thumbs Up/Down |
Received: 72/9 Given: 3/3 |
درود ... بله شما درست میفرمایید... در این سبکها که گفتی خود موم بیشتر از مضراب مهمهنوشته اصلی توسط yade_ostad shahnaz [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
مخصوصا استاد شهنازی
اگه بخوایم موم رو مثل مضراب استاد شهنازی درست کنیم و بخواهیم از فرمول جناب بردیا استفاده کنیم... من پیشنهاد میکنم بجای لیوان رویی از پارچ رویی استفاده کنید![]()
دو چيز انتها ندارد....يكي پهناي كهكشانها...دومي حماقت انسانها...البته در مورد اولي چندان مطمئن نيستم ( آلبرت انيشتن )
Thumbs Up/Down |
Received: 5/0 Given: 0/0 |
یکم ایراد هم از استاد شهنازی میگرفتید !. شنیدید کاراشونو کلن ؟نوشته اصلی توسط r_a_m_i_n [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
Thumbs Up/Down |
Received: 72/9 Given: 3/3 |
اولا اینها ایراد نبود.. بلکه صرفا جهت مزاح بود.. وگرنه من کسی نیستم که بخوام از اساتید ایراد بگیرم... دوما .. اگه کارهای تصویریشونو ببینی بهتر متوجه منظورم میشید... دروغ نگفتم... صحبت از نیم کیلو مومه که ایشون استفاده میکردننوشته اصلی توسط sol_do [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
و علاوه بر اینکه شنیدم...23 قطعه ی اونو هم زدم...
دو چيز انتها ندارد....يكي پهناي كهكشانها...دومي حماقت انسانها...البته در مورد اولي چندان مطمئن نيستم ( آلبرت انيشتن )
Thumbs Up/Down |
Received: 0/0 Given: 0/0 |
دوستان خود موم از چیه یکی لطف کنه بگه ممنون
Thumbs Up/Down |
Received: 4/0 Given: 2/0 |
خوب موم معلومه ديگه از موم زنبور هسل همون خانه كه درست ميكنند من 500 دادم خيلي گرفتم
Thumbs Up/Down |
Received: 0/0 Given: 0/0 |
از خاکستر کبریت سوخته هم می تونید استفاده کنید جواب میده
Thumbs Up/Down |
Received: 19/2 Given: 0/0 |
دوستان گرامی باسلام
مطلبی رو که دیدم دوستان بهش اشاره کرده بودند و متاسفانه نادرست بود
علت سیاهی مضراب تار نه چرک دست هست و نه رنگ دوده ذغال
در حقیقت این ماده موم نیست بلکه (بره موم ) هست که به طور طبیعی سیاه رنگه
بره موم در اصل توسط زنبور عسل از صمغ درختان ساخته میشه و دارای 2 خاصیت مهم ضد عفونی کنندگی و ضد اکسیداسیون هست که استفاده از اون در مضراب بینهایت ارجحیت داره به موم معمولی
مطالب زیر و عینا از ویکیپدیا نقل میکنم
ودوستان میونن برای اطلاعات تکمیلی به این دو سایت مراجعه کنند
[ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
[ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
بَرهموم مادهای شبیه موم و از تولیدات زنبور عسل است، حالت آن خمیری شکل و چسبناک با بوی مطبوع که رنگ آن از سبز تا قهوهای تیره متغیر است. رنگ و عطر بره موم در مناطق مختلف متفاوت بوده و خصوصیات آن بستگی به نوع گیاهان موجود در هر منطقه دارد. بره موم، در هوای سرد، ترد و شکننده و در هوای گرم، نرم و چسبناک میشود.
نقطه ذوب بره موم ۸۳ درجه سانتیگراد و نقطه ذوب موم خالص زنبور عسل ۶۳ درجه سانتیگراد است. بنابراین با کمک حرارت میتوان آن دو را از یکدیگر تفکیک نمود. موم از نظر استحکام هفت برابر سخت تر از بره موم است.
بره موم در الکل اتیلیک، استن و بنزن حل میشود و الکل میتواند مواد قابل حل آن جدا نماید.
بره موم حاوی حدود ۵۰ درصد صمغ یا رزین گیاهان، ۳۰ درصد موم، ۱۰ درصد اسیدهای چرب ضروری، ۵ درصد گرده گل و ۵ درصد دیگر آن از ترکیبات آلی، ویتامینها و عناصر معدنی مانند نقره، سدیم، جیوه، مس، منگنز، آهن، کلسیم، وانادیم و سیلیس است. مقدار و نوع ترکیبات بره موم بسته به مکان، زمان جمع آوری و روش تولید آن متفاوت است.
Thumbs Up/Down |
Received: 1/0 Given: 0/0 |
نوشته اصلی توسط maahoor [ میهمان گرامی برای مشاهده لینک ها نیاز به ثبت نام دارید]
دوست عزیز کاملا درسته
اما چون کم یاب هستش بعضی ها از موم های معمولی استفاده میکنند و موم های معمولی بسیار نرم هستند و به این خاطر خاکستر و کمی پشم هم اضافه میکنند که موم سفت بشه چون در اثر نواختن موم توی دست شل میشه و با این کار حالت خودش رو از دست نمیده
Thumbs Up/Down |
Received: 0/0 Given: 0/0 |
آقا این مومی که باید تهیه کنیم تصفیه شده باشه؟ یا باس خودمون تصفیهش کنیم؟
چطوریاس؟
مرسی.
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
علاقه مندي ها (Bookmarks)